Ugrás az oldal tartalmára
Ösztrogénmentes

Ösztrogénmentes

Ha orvoshoz mész...

Erről is beszélj!

Forma
Körvonal
Nő

Miről egyeztess az orvosoddal

Ha hormonális fogamzásgátló tablettát szeretnél?

A különböző életkorokban és élethelyzetekben változhat, hogy melyik fogamzásgátló módszer, tabletta lehet ideális számodra. A legmegfelelőbb fogamzásgátló kiválasztását mindig alapos szakorvosi konzultációnak és vizsgálatnak kell megelőzni. Az alábbiakban segítünk, hogy felkészülten érkezhess, s minden fontos információt megoszthass orvosoddal, ami segíthet a döntésben.

Fontos, hogy tisztában legyél a hormonális fogamzásgátló tabletták hatásával. Nézz utána, informálódj te is, hogy melyik lehet számodra a legtesthezállóbb választás! Összefoglaltuk, milyen előnyei vannak, és kiknek ajánlhatók az ösztrogénmentes fogamzásgátló tabletták.
Hullám

Feltétlenül mondd el orvosodnak, ha:

  • szoptatsz
  • dohányzol
  • magasvérnyomásod van
  • volt már mélyvénás trombózisod vagy tüdőembóliád
  • cukorbeteg vagy
  • szív és érrendszeri betegségben szenvedsz
  • migrénes panaszaid vannak
  • tartasz az ösztrogéntől
  • átestél a COVID-19 betegségen
Fentieken túl egyéb szempontok is fontosak, de ha a felsoroltakból legalább az egyik igaz rád, akkor az orvosod – nagy valószínűséggel – az ösztrogénmentes mini tabletták egyik fajtáját is javasolhatja majd. A csak progeszteront tartalmazó készítmények hatékonysága hasonló a kombinált fogamzásgátló tablettákhoz, alkalmazásuk biztonságos, kényelmes és szinte minden életkorban használhatók.
Ha további kérdéseid vannak, összefoglaltuk a gyakran felmerülő kérdéseket az ösztrogénmentes fogamzásgátlókkal kapcsolatban.
Gyakori kérdések

Vajon Neked az
ÖSZTROGÉNMENTES
vagy a kombinált tabletta javasolható?

Indítom a tesztet

Tudd meg gyorsan és egyszerűen, hogy hozzád milyen típusú fogamzásgátló tabletta illik a legjobban! Töltsd ki tesztünket!

A fogamzásgátló tabletták a nem kívánt terhesség elkerülésének legbiztosabb eszközei közé tartoznak. Az általuk nyújtott előny mellett azonban kockázatoktól vagy mellékhatásoktól ezek a tabletták sem mentesek, ugyanúgy, mint bármilyen más gyógyszer sem. A számodra kínált haszon és az esetleges kockázat arányának mérlegelése céljából mindig konzultálj nőgyógyásszal!